Ga naar de inhoud

Critical incident Debriefing

Je hebt je veiligheidsplannen op orde en je zo goed mogelijk op het onverwachte voorbereid. Maar als de ramp zich voltrekt of het gewelddadige incident zich plotseling voordoet, staat je wereld te schudden! In een crisis staat je leven tijdelijk op z’n kop, je zekerheden wankelen.

Een crisisdebriefing kan een goede manier zijn om je te helpen verwerken wat je hebt meegemaakt. Onder begeleiding van een van onze gecertificeerde debriefers helpen we je door de symptomen van emotionele, mentale en geestelijke stress heen te werken. Een goede crisisdebriefing kan het risico op Post-Traumatisch Stress Syndroom verkleinen en ervoor zorgen dat je op een veiliger manier weer aan de slag kunt (terugkeren naar je veld of beginnen in een nieuwe werksituatie).

Voor wie is Crisisdebriefing?

Een crisisdebriefing is voor werkers die te maken hebben met de gevolgen van heftige situaties zoals:

  • Gedwongen evacuatie, deportatie
  • Oorlog, aanslagen, ontvoeringen
  • Gewelddadige overvallen en verkeersongevallen
  • Natuurrampen
  • Ongelukken die het leven kosten van familieleden of collega’s

Een crisisdebriefing is ook belangrijk voor hulpverleners die zijn ingezet bij complexe natuurrampen als aardbevingen, tsunami’s, overstromingen of aardverschuivingen.

Een crisisdebriefing begint met een tijd waarbij we met je focussen op de feiten van het incident, dat wat je opmerkte, je gedachten en gevoelens tijdens en na de heftige situatie. Op die manier helpen we je de ervaring in perspectief te brengen. Dit gestructureerd vertellen vervolgen we met ons op de bijbel gebaseerd model waarin je geholpen wordt je ervaringen te integreren in je leven.

Contact

Heb jij zelf recent een uitzonderlijke situatie meegemaakt? Of ben je op zoek naar hulp voor een collega die onlangs iets traumatisch heeft meegemaakt? Benader ons dan gerust. We zullen ons uiterste best doen om te kijken hoe we op maat een crisisdebriefing kunnen verzorgen. Hoe eerder je ons inschakelt, hoe beter we de mogelijkheden kunnen onderzoeken.

Praktische informatie

De locatie en kosten van een critical incident stress debriefing hangen van meerdere factoren af. Dit stemmen we in gezamenlijk overleg af.